Het opstellen van een meerjarenonderhoudsplanning en/of -begroting

Voor meerdere partijen binnen de vastgoedsector in een meerjarenonderhoudsplanning (MJOP) en/of meerjarenonderhoudsbegroting (MJOB) onmisbaar. Onderhoud is één van de meest kostbare posten binnen de exploitatiebegroting voor een vastgoedobject.

Of het nu gaat om een bedrijfspand, appartementencomplex met een VVE (vereningen van eigenaren), of ander vastgoedobject, een goede MJOB is onmisbaar.

GROBOS Bouwadvies kan uw organisatie voorzien van advies en u een inkijkje geven in de kosten welke de komende jaren zijn te verwachten, afhankelijke van uw wensen kunnen wij een product voor u opstellen wat aan uw verwachtingen voldoet.

Denkt u hierbij aan een planning welke op diverse niveaus kan worden aangeleverd.

Bijvoorbeeld:
Een MJOB over een periode van 5 jaar op gededailleerd niveau, met specifieke prijsramingen
of
Een MJOB over een periode van 20 jaar op hoofdelementen, prijzen op begrotingsniveau.

Hiermee kunt u de kosten van het vastgoedbject op de juiste wijze reserveren.

Actualiseren of niet?

Het is mogelijk een MJOP te laten actualiseren. Zodoende kunnen uitgevoerde onderhoudswerkzaamheden worden verwerk en geplande werkzaamheden eventueel worden doorgeschoven. Actualisatie kan op meerdere momenten plaatsvinden, hierin kunt u met GROBOS Bouwadvies tot de beste oplossing komen voor uw vastgoedobject.

Inspectieverslag

Uiteraard kunnen alle uitkomsten verwerkt worden in een helder en duidelijk inspectieverslag. Hierin worden per bouwdeel eventuele gebreken vastgelegd middels beeldmateriaal en duidelijk omschreven wat de gebreken inhouden.
Tevens kan er een koppeling gemaakt worden met de planning, zodat gebreken en aanverwante kosten helder en inzichtelijk gelezen kunnen worden.